Sony Xperia Z2 specificaties

Ookal kwam de Sony Xperia Z2 slechts 6 maanden uit na de Z1, op vele, al dan niet alle, fronten is hij flink verbeterd. Zo is het scherm verbeterd, is Android geüpdatet, heeft hij meer RAM tot zijn beschikking en is de processor sneller geworden.

Specificaties

- Android 4.4 KitKat, de nieuwste versie van het besturingssysteem van Google met Sony’s eigen Xperia skin eroverheen.
- Snapdragon 801 processor, draait op 2.3 GHz. Deze processor behoort tot de snelste in de markt op dit moment. Hierdoor is je telefoon super snel.
- 3GB RAM, een extra GB aan RAM zodat je telefoon soepeltjes loopt en je makkelijk kan multitasken.
- 16 GB interne opslag, mogelijkheid om uit te breiden met 64 GB MicroSD kaart. Als je ervoor kiest om uit te breiden naar 64 GB, dan heb je zeker genoeg ruimte om alles op de Sony Xperia Z2 kwijt te kunnen.
- 20.7 megapixel camera. Sony’s camera’s behoren tot de beste die er zijn, je kan super goede foto’s maken met het haarscherpe beeld door de 20.7 megapixels.
- 3000 mAh batterij. De grootste ergernis van mensen bij een smartphone is dat de batterij zo snel leeg is. Met deze grote batterij is dat zeker niet het geval, en kan je makkelijk de dag doorkomen.
- 5.2 inch Triluminos Full HD scherm. Sony’s nieuwe technologie voor betere kleuren op het scherm. Bij de voorgangers was dit nog wel eens het minpuntje, maar nu is dat zeker niet het geval. Uit tests blijkt dat Sony’s scherm tot de beste behoort qua helderheid en adequaat-heid.
- 158 gram. Lekker licht, zodat hij makkelijk in je hand ligt.
- 146.8 x 73.3 x 8.2 mm. Niet te groot, maar ook niet te klein en mooi dun. Hierdoor past hij mooi in je broekzak of kan je hem makkelijk in je hand leggen.
- Water- en stofdicht. Met je Sony Xperia Z2 kan je onder water zwemmen, hij is immers waterdicht. Ook hoef je niet meer bang te zijn voor stof, hier zou hij niet meer stuk van moeten gaan.

sony-xperia-z2