Sony Xperia Z4 laat op zich wachten

2 maart 2015 | In Sony Xperia Z2 nieuws

Het gaat waarschijnlijk wat langer duren voor de Xperia Z4 verschijnt. Normaal gesproken wordt er een nieuwe Xperia uit de Z-serie in januari aangekondigd en in maart gelanceerd. Het blijft nu echter stil rond de Sony Xperia Z4. De verwachting is dat deze pas in de zomer in de verkoop gaat. Wie nu al een Sony Xperia wil moet dus kiezen voor een andere Sony-telefoon met abonnement.

Het bleef stil in januari

Xperia-watchers gingen er van uit dat de Z4 afgelopen januari tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas aangekondigd zou worden. Daarna zou dit nieuwe vlaggenschip tijdens het Mobile World Congress in Barcelona gelanceerd moeten worden. In Las Vegas was echter geen enkele nieuwe Sony-telefoon te zien. Volgens Xperiablog zal de Z4 pas deze zomer gaan verschijnen.

Weinig bekend over de Sony Xperia Z4

Er is tot nu toe behoorlijk weinig uitgelekt over de Z4. Dit was al een teken aan de wand dat dit nieuwe toestel op zich liet wachten. Het enige gerucht dat rondging was dat de Xperia Z4 een 5,4 inch scherm zou krijgen met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Volgens datzelfde gerucht zou de Z4 in januari aangekondigd worden. Dit zegt wel iets over de betrouwbaarheid van dit bericht.

Sony neemt gas terug

Het uitstellen van de Z4 past in de nieuwe strategie van Sony. De smartphonedivisie van het Japanse bedrijf draait verlies. Om dit om te buigen heeft Sony besloten om minder verschillende modellen te maken en om minder vaak nieuwe versies te introduceren. Elk half jaar een nieuw vlaggenschip lanceren zal daarom niet meer gebeuren.

Het is dus nog even wachten op de Sony Xperia Z4. Maar het zal ongetwijfeld weer een prachtig toestel zijn zoals we gewend zijn. Hopelijk gaat de nieuwe strategie van Sony werken en kunnen we nog jaren lang genieten van hun smartphones.

Laat een reactie achter

Current day month ye@r *