Sony Xperia Z2 kopen of toch voor de Samsung Galaxy S5 gaan?

21 maart 2014 | In Sony Xperia Z2 nieuws

Tijdens het MWC in Barcelona werden er maar liefst twee top smartphones aangekondigd, naast de Sony Xperia Z2 passeerde de Samsung Galaxy S5 namelijk ook de revue. Beide telefoons zullen zeker voor het begin van 2014 dienen als de vlaggenschepen van respectievelijk Sony en Samsung, en deze zullen daarom vaak met elkaar vergeleken worden. Hoewel er veel overeenkomsten zijn, bestaan er ook aardig wat verschillen.

Samsung-Galaxy-S5-of-Sony-Xperia-Z2

Scherm

Allereerst het scherm. De Sony Xperia Z2 maakt gebruik van een 5.2 inch LCD scherm (wat echt een grote vooruitgang is ten opzichte van de Z1) met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. De Samsung Galaxy S5 heeft dezelfde resolutie, maar verschilt iets in technologie en scherm grootte. Het scherm van de Galaxy S5 meet namelijk 5.1 inch en maakt gebruik van een Super AMOLED scherm. Het formaat daarbij is voor de Sony Xperia Z2 146.8 x 73.3 x 8.2 mm met een gewicht van 163 gram. Bij de S5 horen de cijfers 142 x 72.5 x 8.1 mm en 145 gram. De Xperia Z2 is dus wat langer, breder, dikker en zwaarder.

Processor

De processors van de telefoons hebben grote overeenkomsten. Beide zijn het namelijk Snapdragon 801 processors, maar toch zit er een klein verschil in. Samsung heeft gebruik gemaakt van een opgeklokte versie waardoor de kloksnelheid op 2.5 GHz komt. Bij de Sony Xperia Z2 is er sprake van een snelheid van 2.3 GHz. In het dagelijks leven zal je hier echter vrij weinig van gaan merken. Voor het werkgeheugen wint de Xperia Z2 wel overduidelijk. In de Xperia Z2 zit namelijk 3 GB RAM, waar er bij de S5 het met 1 GB RAM minder moet doen. Qua opslag geheugen heb je bij beide keuze uit 16 GB opslag en bij de Galaxy S5 ook nog voor 32 GB. Ze kunnen uitgebreid worden met een 64 GB MicroSD kaart.

Camera

De camera van Sony telefoons worden alom gerespecteerd, omdat ze gewoon goed zijn in wat ze moeten doen. De Xperia Z2 maakt gebruik van een 20.7 megapixel camera waar zijn tegenstander het moet doen met 16 megapixels. Leuk weetje is misschien wel dat Samsung ervoor gekozen heeft om een Sony cameralens in de camera te zetten, hieruit blijkt ook dat andere fabrikanten de camera’s van Sony erg goed vinden.
Op batterij-niveau zijn er ook wat verschillen te bekennen. Bij de Xperia Z2 kan je de batterij met een capaciteit van 3200 mAh niet verwijderen, bij die van de S5 kan dat met 2800 mAh wel. Sommige mensen vinden het handig om een batterij eruit te halen, maar dat verschilt echt per persoon.

Unieke features

Beide telefoons zijn natuurlijk ook redelijk uniek in zijn soort. Zo kan je bij de Xperia Z2 in 120 fps filmen door de optie ‘Timeshift’ te kiezen. Daarnaast heeft het ook een echte unieke feature, namelijk stereo speakers. Hiermee heb je Surround Sound uit je eigen telefoon. In combinatie met de speciale oortjes die Sony hiervoor heeft vrijgegeven, kan je tot wel 98% van het overige lawaai weghalen waardoor je meer van de muziek kan genieten!

De Samsung Galaxy S5 daarentegen beschikt over een hartslagmeter, als leuke extra gimmick voor het uitbreiden van je fitness applicaties waarmee de telefoon al vol van zit.

Prijs

Qua prijs is er nog niet echt iets officieels van Samsung’s kant bekend. Verwacht wordt dat de prijs ergens bij de 699 euro kost. Een Xperia Z2 heb je daarintegen al vanaf 649 euro.

Welke telefoon je uiteindelijk ook gaat nemen, heel erg verschil zal er niet te vinden zijn op het gebied van snelheid. Wellicht is het een idee om eens naar een fysieke winkel te gaan om daar beide telefoons te testen en te kijken bij welke je het beste gevoel hebt. Uiteindelijk, welke keuze je ook maakt, je zal er geen spijt van krijgen; beide toestellen zijn immers toppers!

Laat een reactie achter

Current day month ye@r *